Ditt kompletta dagspa mitt i Degerfors centrum

Permanent hårreducering med El Kadife High Class Enzymer

El Kadife High Class Enzymer är en internationellt erkänd och väldokumenterad  behandling för permanent reduktion av oönskad hårväxt. Behandlingen kan utföras på både män och kvinnor, överallt på kroppen avsett hudtyp, hud.- och hårfärg.

Enzymerna appliceras efter en sockervaxning som tar bort hårstrået med roten och därmed lämnar follikeln öppen och mottaglig.

På grund av hårväxtcykeln behövs upprepade  och regelbunda behandlingar (var 2-4 vecka i ansiktet och var 4-6 vecka på kroppen) under en behandlingsperiod om 16-30 månader beroende på var på kroppen behandlingen genomförs. Efter varje behandling kommer hårtillväxten att minska och stråna bli finare och lättare att ta bort. En märkbar minskning av hårväxten kommer vanligtvis vara synlig efter 2-5 behandlingar. Eventuell smärta i samband med vaxbehandlingen minskar, liksom risken för inåtväxta hårstrån, huden blir mjuk och mer elastisk mellan behandlingarna.

Kunder som inte är vana vid att låta hårstrån växa kan uppleva en tillfällig ökning av hårväxt efter de första två eller tre behandlingarna. Detta beror på att vaxbehandlingen provocerar hårstrån att synkronisera sin tillväxtfas, vilket kommer att upplevas som ökad hårväxt. Men det möjliggör också större effektivitet vid efterföljande enzymbehandlingar.

 

Det finns dock ingen garanti för att El Kadife High Class Enzymer kommer att ha full effekt på alla kunder. I vissa fall kan till exempel hormonell obalans, hormontillskott eller andra faktorer minska effekten. Ny hårväxt i det färdigbehandlade området kan uppstå som ett resultat av den normala åldringsprocessen, hormonella förändringar i kroppen, t ex under graviditet och vid vissa typer av medicinering. Detta gäller alla hårborttagningsmetoder.

 

El Kadife High Class Enzymer innehåller naturliga enzymer och har testats på människor utan att några biverkningar har hittats. I mycket sällsynta fall kan milt urticarialt utslag uppstå inom 48 timmar. Kunder som är överkänsliga för aloe vera bör testas innan de tar en fullständig enzymbehandling.

 

På dagen inför behandlingen ska området vara neutralt. Enzymerna som bryter ner hårproducerande celler är naturliga och påverkbara om huden inte har sitt rätta pH-värde. Därför bör man undvika cremer, deodoranter, pafymer, make-up osv. Därmed förhindras dessutom tillstoppade folliklar. Hårstråets längd bör vara minst 3 mm och produkter innehållande retinol och a-vitamin ska uteslutas dagarna före och efter behandling.

Det behandlade området bör inte badas eller tvättas minst 3 timmar efter behandlingen. Vidare ska solning, parfymerade cremer, brun-utan-sol produkter, smink och deodorant undvikas i 24 timmar.

Det är väldigt viktigt för slutresultatet att inte avlägsna hår genom plockning eller depilering mellan behandlingarna då det kan förstöra och förlänga behandlingstiden och ge ett oönskat resultat.

 

För snabbare resultat används ett homeCare kit med tre produkter. Detta är inte ett måste men hjälper till att påskynda resultatet.

1. Enzymgel som bryter ner proteinmembranet i hårväxtcellerna (används i fyra dagar efter behandling.

2. Enzymlotion som hämmar de hår som finns kvar (används från dag fem fram till nästa behandling)

3. Enzympeeling som främjar upptag av enzymer (görs två gånger i veckan)

Det är endast de hårstrån som befinner sig i tillväxtfasen som kan behandlas med El Kadife High Class Enzymer vid varje behandlingstillfälle.