Ditt kompletta dagspa mitt i Degerfors centrum

Pigmentförändringar

 

Hyperpigmenteringar är ett överskott av melanin som har "klumpat" sig. Uppkomsten av dessa är avgörande för behandlingsresultatet. Den typ som uppkommit genom t ex hormonella ändringar eller av mediciner i samband med UV-ljus är svårast att behandla (och i många fall ej behandlingsbara). Pigmenteringar från t ex postacne eller solskador är lättare att åtgärda. Ibland kan pigmenteringarna vara en mix av båda.

Hormonell hyperpigmentering (chloasma/melasma) sitter ofta som sjok, ofta symetriska vilket innebär att de förekommer på samma ställe på båda sidorna av ansiktet.

Behandlingen går ut på att koagulera de överpigmenterade hudcellerna. Cellerna stöts bort efter att de vandrat till hudytan och ersätts av normalpigmenterade celler. Pigmenteringarna kan även sitta olika "djupt" vilket gör att de är lättare eller svårare att behandla.

 

Vad händer med pigmenteringen efter behandlingen.

Efter behandlingen kan området som behandlats se lite "smutsigt" ut. Det som sker är att pigmentet kryper upp till ytan där det efter ca 5-12 dagnar flagnar bort.

Hur många behandlingar som krävs är väldigt individuellt men normalt ca 3-6 behandlingar med 3 veckors mellanrum. Antalet beror på omfattningen, djupet och uppkomsten av pigmenteringen.

 

 

Kärlreducering

 

Alla har vi massor med blodkärl i huden. I ansiktet är de oftast tunna och knappt synliga. Exponeras ansiktet av mycket sol och utsätts för väder och vind så kan dessa små tunna kärl bli mer framträdande. Är huden väldigt tunn så blir våra kärl mer tydliga och området "rödaktigt". Att ha eller få kärl kan även vara ärftligt.

Rosacea är ett hudtillstånd där kärlen uppträder synligt och huden blir ofta varm och irriterad. Området kan få kvisslor och utslag i högre grad. Detta tillstånd är i de flesta fall återkommande och upplevs av många som en jobbig hudsjukdom.

Vid kärlreducering använder man sig av IPL och detta gör att behandlingen känns lite. Ljuset söker sig till kärlets pigment, dvs det röda hemoglobinet. Vid små fina kärl är det mest troligt att dom förångas av värmen och försvinner direkt medan större kärl oftast blir syrefattiga (blir blåaktiga efter behandling) och koaguleras och då kan det dröja upp till 3 veckor innan man ser kärlreduceringen.

Antalet behandlingar som krävs är individuellt men ca 3-6 behandlingar med 3 veckors mellanrum beroende på område och hudproblem är normalt.

 

Biverkningar vid pigment och kärlreducering.

I enstaka fall kan rodnad eller svullnad uppstå men detta avtar efter några timmar.

Att tänka på.

En månad före och efter behandlingen bör man undvika sol och alltid ha solskydd spf 30-50. Huden måste även vara sin naturliga färg för att få behandlas. 24 timmar efter behandlingen ska man helst undvika träning, massage etc.

 

 

Priser (1 behandling)

Enstaka pulser 1-3 stycken        350 kr

Enstaka pulser 4-6 stycken        500 kr

Enstaka kärl eller pigment         650 kr                         

Kinder                                             900kr                         

Kinder och haka                         1200 kr                         

Ansikte                                        2 000 kr                         

Handrygg                                       800 kr                         

Dekolletage                                2 000 kr