Ditt kompletta dagspa mitt i Degerfors centrum

Diamond microdermabrasion - diamantpeeling

________________________________________

 

Diamond microdermabrasion är en effektiv och smärtfri metod där man med hjälp av sterila diamantmunstycken skonsamt slipar bort det översta hudlagret. Döda hudceller och smuts sugs med ett vakuum och tas upp av ett engångsfilter.

Metoden används till en rad hudproblem såsom t ex solskadad hud, ärr (t ex efter acne), pigmentering, linjer och rynkor, fet eller oren hud, torr och glåmig/matt hud.

 

Behandlingen påskyndar hudens cellförnyelse samt elastin- och kollagenproduktionen vilket leder till en klarare hud med mer spänst och lyster. Då vi tar bort de döda hudcellerna som annars ligger som en blockad på hudytan ges även möjligheten för efterföljande produkter att tränga ner på djupet och göra verkan.

________________________________________________________

 

Diamantpeeling kan göras som en uppfräschande engångsbehandling eller som en kurbehandling om ca 4-10 behandlingar beroende på vad man jobbar med. Detta gäller framför allt vid t ex ojämn pigmentering, ärr, stora porer samt rynkor och linjer. Behandlingarna vid kur utförs med ca 7-14 dagars mellanrum.

 

Diamond microdermabrasion kan även kombineras med ett flertal olika behandlingar, allt efter hudens behov. Dessa tillägg kan vara manuell portömning, skinscrubber (portömning med apparat), LED-ljusbehandling, syrapensling och ultraljud.

 

Skinscrubber

Vid användning av skinscrubber görs det en djuprengörande behandling där man med hjälp av ett spatelliknande verktyg med ultraljudsvågor värmer upp talget och pressar upp det till ytan. Metoden är mindre smärtsam än manuell portömning och inte heller lika påfrestande för huden vilket gör att den lämpar sig väl för känslig hud.

 

Ultraljudsbehandling

Vid ultraljudsbehandling ökar blodcirkulationen i huden vilket ger en hälsosam lyster samtidigt som man får en effektivare inträngning av produkter som jobbar på djupet.

 

LED-ljus

LED-ljus är ett färgat ljus som förbättrar hudens kondition och ett fantastiskt val när man vill stärka sin hud eller behandla olika åkommor.

Används vid behandling av t ex acne (inflammationshämmande), pigmenteringar, för ökad blodcirkulation, stimulering av cellförnyelsen, behandling av stressad/obalanserad hud samt stärker kapillärväggarna (minskar uppkomsten av synliga kärl).

Vi använder oss av rött, blått, grönt, gult, violett, turkost och vitt ljus. En avkopplande behandling utan smärta och trots ett ganska starkt ljus tar inte ögonen någon skada.